Fiscale en zakelijke planning

 

Fiscale planning

We vertellen u niets nieuws als we stellen dat België een land is met een zeer hoge fiscale druk. Op zowat alles wat we ondernemen in dit land rusten er belastingen. Met het betalen van personen- en vennootschapsbelasting stopt uw fiscale plicht immers niet. Daarnaast is er nog de BTW en een hele rist belastingen zoals de belasting op roerende en onroerende inkomsten, registratie- en successierechten, beurstaksen, enz.

Gelukkig hebt u al een goede fiscale adviseur, met name uw boekhouder of accountant, die u oplossingen zal voorstellen om de personen- en vennootschapsbelasting, alsook de BTW terug te brengen. In aanvulling daarop verlenen wij advies hoe u ook de andere belastingen die op uw vermogen interen, kunt optimaliseren.

 

Zakelijke planning

Het is belangrijk voor een onderneming dat haar zakelijke structuur is aangepast aan de evolutie die ze heeft ondergaan en aan de persoonlijke situatie van de vennoten. Wij bekijken daarom of de vennootschapsrechtelijke structuren en de statuten up to date zijn en of het (plotse) overlijden of werkonbekwaam worden van één van de vennoten de continuïteit van de onderneming niet in gevaar brengt.

De bestaande juridische en fiscale structuren worden getoetst aan uw behoeften en doelstellingen op korte en lange termijn. Ons advies hierin is overkoepelend en aanvullend t.a.v. de andere vertrouwenspersonen.